Aici vom „despica” smoching-ul și toate piesele sale, astfel încât să vă oferim un fundament solid de cunoștințe înainte de următorul  mare eveniment.

1


Costum sau smoching?

Ambele soluții pot fi considerate smart, nu-i așa? Am putea spune că o variantă e mai bună ca cealaltă...Aici intervine vedeta serii – satinul.  Costumele de zi nu au acest detaliu, smoching-urile îl afișează la vedere. Satinul folosit va avea scopul de a adăuga un plus de eleganță la rever, nasturi și buzunarele unei jachete de cină. În situațiile amintite anterior, satinul este negru, cu un iz universal. Deci, chiar dacă optați pentru un tux din catifea burgundy sau în navy, probabil că veți regăsi satinul negru în detalii. Materialul principal poate avea și o ușoară strălucire, pe care, în mod normal, nu îl vedeți în costumele standard.

3

Atunci când ajungem la capitolul „revere” (fie că vorbim de costum sau smoching) – ideile încep să se încurce. Atât sacourile de zi, cât și jachetele de cină pot avea crestături și vârfuri, unde vârfuri ascuțite sunt considerate opțiunea mai fancy. Diferența apare în cazul reverului tip șal. Acestea sunt bucățile unice de material care stau într-o curbă neîntreruptă de la guler la talie și sunt prezente doar la smoching-uri.

De asemenea, aveți mai multe șanse să vedeți o fixare cu un singur nasture pe un tux și sistem de închidere cu doi nasturi la costum de afaceri/de zi. De aici tragem următoarea concluzie: cu cât sunt mai puțini pe un sacou, cu atât este mai formal. Ambele tipuri - de cină și de zi pot prezenta două șiruri duble de nasturi, deci este mai bine să avem în vedere și celelalte aspecte pentru a decide în ce categorie se încadrează piesa vestimentară în cauză.

4